top of page

RólamKapcsolat

Szabó Petronella (Petra) vagyok és 3 évesen utaztam először külföldre a szüleimmel, az akkori nevén Jugoszláviába, ahol egy mongol család velem egykorú kislányával barátkoztam. Persze nem beszéltünk egy nyelvet, de remekül megértettük egymást és jókat játszottunk. Aztán a gimnáziumban jött az első, majd a második német cserediák program lehetősége, ahol beleláthattam a német családok mindennapjaiba. 2003-ban, 17 évesen a legjobb barátnőm unszolására buszos nyaralás keretében eljutottam Szicíliába. Az a nyaralás meghatározó volt számomra; onnantól kezdve azért dolgoztam, tanultam, hogy minden évben legalább egy külföldi helyre eljuthassak és felfedezhessem a világ szebbnél szebb tájait.  2008-ban a Sors is besegített; fél évet tölthettem Erasmus diákként az angliai Liverpool városában, így bejártam a környező angol vidéket, valamint Wales-be és Írországba is eljutottam. Azt hiszem ezekből az élet momentumokból is látszik, hogy az utazás, illetve más kultúrák, emberek megismerése iránti vágy a véremben van.

gyonyorusegem_small.jpg

Szerencsés vagyok, hogy a Covid-járvány kitörése előtt 5 évig a világ legjobb légitársaságánál dolgozhattam marketing területen, így számos egzotikus, távoli országba (pl. Ausztrália, Új-Zéland, Indonézia) juthattam el. Ennek is köszönhető, hogy már több mint 38 országban jártam életem során.

 

Élményeimről 3 éve kezdtem el ezt a blogot vezetni és személyes utazási élménybeszámolóimmal, valamint hasznos utazási tippekkel szeretném segíteni az embereket, hogy merjenek belevágni és utazni! Rettentően hálás vagyok a sorsnak és családomnak, akik mindig mindenben mellettem állnak és támogatják olykor őrültségnek tűnő utazási ötleteimet is! 

 

Élményeimet szeretettel osztom meg Veletek és köszönöm, hogy kíváncsiak vagytok írásaimra! 

További élménybeszámolókért és hasznos utazási tippekért, információkért kövesd Facebook és Instagram oldalam! :)

Ezekben az országokban jártam már:

orszagok.JPG

Ha kérdésed vagy ötleted, tapasztalatod van, amit szívesen megosztanál vagy szeretnél együttműködni velem, írj a petrazworld@gmail.com címemre vagy küldj üzenetet az alábbi űrlap kitöltésével!

Köszönöm, hogy írtál!

Fehér homokos tengerpart, Maldív-szigetek
Naplemente, Thaiföld, Krabi
zanzibar_heart_jo
Porto, városi látkép
Szingapúr éjjel
1/4
bottom of page