top of page

Kapcsolat, rólam

Szabó Petronella (Petra) vagyok és 3 évesen utaztam először külföldre a szüleimmel, az akkori nevén Jugoszláviába, ahol egy mongol család velem egykorú kislányával barátkoztam. Persze nem beszéltünk egy nyelvet, de remekül megértettük egymást és jókat játszottunk. Aztán a gimnáziumban jött az első, majd a második német cserediák program lehetősége, ahol beleláthattam a német családok mindennapjaiba. 2003-ban, 17 évesen a legjobb barátnőm unszolására buszos nyaralás keretében eljutottam Szicíliába. Az a nyaralás meghatározó volt számomra; onnantól kezdve azért dolgoztam, tanultam, hogy minden évben legalább egy külföldi helyre eljuthassak és felfedezhessem a világ szebbnél szebb tájait.  2008-ban a Sors is besegített; fél évet tölthettem Erasmus diákként az angliai Liverpool városában, így bejártam a környező angol vidéket, valamint Wales-be és Írországba is eljutottam.

mosolygó nő zöld pulóverben, nyaklánccal

Később, a Covid-járvány kitörése előtt 5 évig a világ legjobb légitársaságánál, a Qatar Airways-nél dolgozhattam, mint a magyarországi képviselet marketingvezetője. Ennek köszönhetően számos egzotikus, távoli országba (pl. Ausztrália, Új-Zéland, Indonézia) juthattam el, és összesen már több mint 47 országban járhattam életem során.

 

Azt hiszem ezekből az élet momentumokból is látszik, hogy az utazás, illetve más kultúrák, emberek megismerése iránti vágy a véremben van.

Élményeimről 2020. februárban kezdtem el ezt a blogot vezetni és személyes utazási élménybeszámolóimmal, valamint hasznos utazási tippekkel szeretném segíteni az embereket, hogy merjenek belevágni és utazni! Élményeimet szeretettel osztom meg Veletek és köszönöm, hogy kíváncsiak vagytok írásaimra! 

További élménybeszámolókért és hasznos utazási tippekért, információkért kövessetek Facebook-on és Instagram-on, illetve köszönöm, ha megosztjátok másokkal is az oldal tartalmait!

A világtérképen kékkel jelöltem, mely országokban jártam már!

(A listában az aláhúzott országnevekre kattintva bővebb információkat, élménybeszámolókat találsz az adott helyről!)

hol jartam a vilagban; terkep; orszagok

Anglia
Ausztria
Bosznia-Hercegovina
Belgium
Bulgária

Ciprus
Csehország
Dánia
Franciaország
Görögország
Hollandia
Horvátország
Írország
Lengyelország
Luxemburg
Málta
Monaco
Montenegró
Németország
Olaszország
Portugália
Spanyolország
Skócia
Svájc
Svédország
Szerbia
Szlovákia
Szlovénia
Vatikán
Wales

Katar
Egyesült Arab Emirátusok (Dubaj)

Amerikai Egyesült Államok
Bahama-szigetek

Indonézia, Bali
Malajzia
Maldív-szigetek
Szingapúr
Srí Lanka
Thaiföld
Törökország

Kérdésed van? Írj nekem!

Ha kérdésed vagy ötleted, tapasztalatod van, amit szívesen megosztanál vagy szeretnél együttműködni velem, írj a petrazworld_kukac_gmail.com címemre vagy küldj üzenetet az alábbi űrlap kitöltésével!

Köszönöm, hogy írtál!

bottom of page