top of page

5+5 hasznos applikáció utazáshoz

Vannak olyan szuper hasznos applikációk, amelyekkel játszva felkészülhetsz az utazásodra. Az sem árt, ha előre letöltöd ezeket az alkalmazásokat a telefonodra, így ezek sokat segíthetnek Neked abban, hogy a nyaralás zökkenőmentes és örömteli legyen.

 

Ma már a technikai fejlődésnek köszönhetően a világ szinte szó szerint a zsebünkben van. A mobilodra letöltött app-ok használatával gyorsabban és olcsóbban tudsz foglalni repülőjegyet, szállást stb., illetve előre tájékozódhatsz a nevezetességekről, a helyi éttermekről, programokról.

További cikkekért, élménybeszámolókért és hasznos utazási tippekért kövesd Facebook és Instagram oldalam! :)

mobiltelefon applikációkkal

Lássuk, hol érdemes elindulni:

  1. skyscanner.com

Ha egy utazást tervezek Európán kívülre, akkor először a skyscanner oldalán hasonlítom össze a különböző légitársaságok repülőjegyes ajánlatait. Fontos, hogy a weblapon csak a lehetőségeket nézem meg, utána mindig a légitársaság oldalán foglalom le a repjegyeket. Ennek oka, hogyha bármilyen lemondási módosítási kérésem, problémám van, akkor a légitársaságnak kötelessége segíteni, hiszen a közvetlen jegyvásárlással velük jön létre jogi viszony. Ha viszont közvetítő oldalán vásárolnék, akkor azok nem segítenek, hanem a repülőtársasághoz irányítanak (akik viszont széttárják kezüket, hogy nem tudnak segíteni, hiszen nem közvetlenül náluk vettem a repjegyet – ördögi kör, amit jobb elkerülni)

 

  2. momondo.com

A momondo is olyan repülőjegy gyűjtő oldal, mint a skyscanner. Az adatbázisukban van kis eltérés, ezért érdemes itt is lefuttatni egy keresést, hátha talál még olcsóbb lehetőséget nekünk.

   3. booking.com

Szálláshely keresés origója szerintem a booking.com. Én az utazásaim során igénybe vett szálláshelyek 99%-át ezen az applikáción keresztül foglaltam, és soha nem csalódtam, hogy nem a leírásban szereplő szolgáltatásokat kaptam volna. Persze mindig a "fizetés a szálláshelyen" opciót jelölöm meg - minek fizessek hamarabb, ha ráérek ott a helyszínen is, nem igaz? Valamint mindig lemondható szállások közül válogatok, így ha közbejön valami és mégsem tudok elutazni, akkor könnyedén, költségek nélkül tudom lemondani a foglalást. Mivel sokat utazom, a rendszer megjutalmaz, Génius-2-es szinten például sok szálláshoz jár ingyen reggeli, vagy eggyel jobb kategóriájú szoba (upgrade). Érdemes mobilra letölteni, mert sokszor találkoztam azzal a lehetőséggel is, hogy csak mobilon meghirdetett kedvezményt kínált a rendszer.

   4. airbnb.com

Ha jobban szeretsz a helyiekkel vegyülni, vagy megismerni őket, akkor viszont az airbnb-t Neked találták ki. Lényege, hogy a helyiek által kiadott szobát vagy akár egész lakást tudsz kibérelni az ott tartózkodásod idejére. Így tényleg olyan, mintha Te is az adott városban laknál egy hétig! Olaszországban, Bariban én is így laktam 1 hétig, konkrétan egy szobát vettünk ki a barátommal, a lakás másik végében pedig maga a tulaj lakott. Nagyon készséges vendéglátónk volt, minden reggel friss narancslével és croissant-tal várt minket az asztalnál.

   5. hoteltonight.com

Ha szeretsz spontán utazni, vagy adott régión belül többfelé utaznál, és nem akarsz egy helyen megszállni, akkor ez az applikáció nagy segítségedre lesz! Lényege, hogy az aznap még elérhető szálláshelyeket mutatja meg Neked, sokszor kedvezményes last minute ajánlatokkal, kedvezményekkel!

utazas_applikacio_alkalmazas;mobiltelefonok a kézben

Kép forrása: digitalhungary.hu

A következőkben pedig olyan app-okról olvashatsz, amelyek használata megkönnyítik számodra az utazás alatti tartózkodásodat!

  1. Revolut

Imádom ezt az appot, mert nagyon felhasználóbarát és rengeteget tudtam spórolni a használatával. Kezdjük ott, hogy virtuálisan tudok pénzt váltani szinte bármelyik országba is megyek, így nem kell szenvednem az utazás előtt azzal, hogy elrohanjak a váltóba pénzt váltani. Könnyedén megoszthatod a vásárlás költségeit is útitársaddal, az alkalmazás szétosztja a költségeket egyenlő részre, így nem kell számolgatnod, hogy ki kinek és mennyivel tartozik.

 

  2. Moovit

Az alkalmazás abban tud hasznodra válni, hogy egyszerűen kiszámítsd, honnan hova mennyi idő alatt érsz el a leghatékonyabban és leggyorsabban. A többszörös díjas app igazi útitársad lesz a városban!

   3. World Heritage app

A neve önmagáért beszél, használatával felkutathatjuk az adott ország vagy város az UNESCO alapján világörökségnek nyilvánított helyeit. Tudtad, hogy ezernél is több ilyen létezik a világon? Azt is lehet nyomon követni, hogy az utazásaid alatt mennyit láttál már belőlük.

   4. FLIO

Az alkalmazás hű társad lesz a repülőjegy foglalásától az adott úticélod megérkezéséig. Többé nem késel le egyetlen repülőjáratot sem, hiszen az app üzenetet küld neked bármilyen változásról, ami a járatoddal kapcsolatos. Ezenkívül segít eligazodni az adott repülőtéren, milyen kávézók, éttermek, lounge-ok vannak és ezekhez térképes útvonalakat is kalibrál Neked.

   5. App in the air

A 6 millió felhasználóval büszkélkedő alkalmazás segít abban, hogy nyomonkövethesd utazásaidat onnantól kezdve, hogy melyik légitársaságnál foglaltál jegyet, odáig hogy melyik szállodában fogsz megszállni. Akár még a check-in-t is elintézi Neked az app és még a barátaiddal is követhetitek egymás utazásait.

  • Facebook
  • Instagram

Próbáld ki a fenti alkalmazásokat a következő utazásodkor - Ajánló

bottom of page