top of page
  • Szerző képeSzabó Petronella

Thaiföld érdekességei

Az ázsiai országba kétszer is volt szerencsém eljutni, ráadásul egy éven belül; 2018 tavaszán és őszén. Nagyon sok dolog teljes kulturális sokként ért mindkét ott tartózkodásom alatt, de valahogy azt tapasztaltam, hogy ebben az európai szemmel látszólagos káoszban nagyon is fegyelmezett rend uralkodik- csak épp ázsiai módon; a thai-ok őrült száguldozása motorjaikon és dudálása az utakon itthon kész életveszélynek minősülne, ott viszont a duda az előzés jelzésére szolgál és mindenki hagyja a másikat a maga tempójában vezetni.


Sok érdekesség közül álljon itt a számomra négy legmeglepőbb élmény thaiföldi kalandjaimról:


1. Villanyvezetékek

Ennek a rendszerét szerintem európaiként nehéz megérteni, de Thaiföldön a világ legtermészetesebb dolga, hogy például létrát támasztanak neki egy vezetéknek, ha meg kell szerelni. Nincs is több kérdésem, beszéljenek a képek helyettem:


2. Önkiszolgáló benzinkút

Európában a nyugati országokban terjedtek el leginkább az önkiszolgáló benzinkutak, de már Magyarországon is van néhány. Nos, Thaiföldön ezt egész egyszerűen oldották meg, íme:


Önkiszolgáló benzinkút;Thaiföld; Krabi
Önkiszolgáló benzinkút

3. Vízi város Bangkokban

Sajnos Bangkokban csak egy éjszakát tudtunk eltölteni, így igyekeztünk bejárni a város óvárosi negyedét. Lesétálva a városi folyóhoz, ott egy helyi ember felajánlotta, hogy az eredeti ár feléért elvisz minket egy sétakörre csónakján és megmutatja a vízi várost. Összenéztünk, hogy mi lehet az, majd kíváncsian csónakba szálltunk és kis idő múlva tátott szájjal állapítottuk meg, hogy bizony Thaiföld fővárosa kicsit olyan, mint az olaszországi Velence. Cölöpökre épített házak mellett haladtunk el, csónakban lévő portékákat árult egy néni, aki velünk szembe jött a folyón.



4. Naplementék

Elképesztőek a naplementék Thaiföldön! Már írtam róla korábban, hogy milyen sok szép lemenő napot láttam a világ számos táján, de nem véletlenül az első helyen van a thaiföldi naplemente. És az igazán meglepő dolog az, hogy a thai-ok félnek a víztől, így a halászokon kívül a többiek nem nagyon mernek bemenni a vízbe. Pedig micsoda csodás vízi világot rejt az Andamán-tenger! A naplementék szépségéről pedig szerintem beszéljenek a képek!



Az biztos, hogy ha Thaiföldön jár az ember, semmin sem szabad meglepődnie, itt aztán minden megtörténhet!


További élménybeszámolókért és hasznos utazási tippekért, információkért kövesd Facebook és Instagram oldalam! :)


172 megtekintés0 hozzászólás

Friss bejegyzések

Az összes megtekintése
bottom of page