top of page

Hogyan éljünk túl 1 évet home office-ban?

Már csak 1 nap volt hátra a nevezetes dátumig és erre a gondolatra végigfutott rajtam valamiféle borzongás. De nem az a kellemes fajta, hanem inkább az, amikor az ember tudatosítja magában; miért is jelentős ez a dátum az életében, és szép lassan elkezd visszaemlékezni. Szemeim a távolba révedtek, és foszlányokban törtek fel belőlem apró momentumok, érzések, képek, színek, hangok. 2020. március 16-án volt a régi életemnek utolsó munkanapja az irodában. Persze ezt akkor még nem sejtettem. Mint ahogy azt sem, hogy a régi életemnek is az volt az utolsó napja.

Üres iroda; székek; asztal; ablakok
lány búcsúzik a régi életétől, magányosan mered a cseresznyefára

A pandémia kitörése

2020. március 17-től minden munkatársammal együtt otthoni munkavégzésre, azaz home office-ra kényszerültem a pandémia kitörésének következtében. Attól a naptól kezdve minden megváltozott. A zsigereimben az első otthon töltött napok után kezdtem érezni, hogy ami történik körülöttem és a világban, bizony nem egy-két hét alatt fog véget érni. 2 hétig emiatt teljes sokkban voltam.

 

Mi lesz velem? És a családommal? Mi lesz, ha elveszítem a munkám? Miből fogok megélni? És ha megbetegszem? Mi történik, ha én fertőzök meg valakit a környezetemben?  A lakásban egyedül voltam a kérdéseimmel, illetve a gondolataimmal. Nagyon-nagyon furcsának tűnt eleinte, hogy nincs nyüzsgés. Nincsenek telefoncsörgések, átkiabálások a szomszéd asztalnál ülő munkatársnak, nem hallom az idegesítő kávéfőző gépet, percenként nem jön egy email, amit azonnal meg kellene válaszolnom, nem kell rohannom egyik megbeszélésről a másikra. Csend volt otthon.

Eközben, a már gyereke(ke)t nevelő barátnőim majd megőrültek otthon a rájuk szakadt ezernyi teendőtől, és az ezzel járó folyamatos zajtól; mit nem adtak volna egy szelet csendért?! Helytállni a munkában, az iskolás gyereket tanítani online, az ovissal folyamatosan játszani, közben főzni és enni adni az egész családnak, a takarításról már nem is beszélve…teljes káosz volt. Egyik élethelyzet sem volt ideális, de bizonytalan annál inkább. Esténként órákon át tartottak a videochat-ek és telefonhívások; ki hogy van, hogy bírja ezt az egészet?

ember gépel a laptopján egy kávé mellett

Új élet, új norma

A közösség, a barátok és a család összetartó ereje most is gyógyír volt lelkemnek. Elkezdtem szép lassan megnyugodni és figyelni. Saját magamat, az érzéseimet, a gondolataimat. Aztán a tavaszi karantén heteiben rájöttem egy nagyon fontos dologra; hinnem kell magamban és bíznom kell az életben. Hogy minden elrendeződik, és helyére kerülnek a dolgok. Hogy ami most látszólag (nagyon) rossz, az ugyanakkor lehetősége(ke)t is rejt magában – csak ezeket nem könnyű felismerni az adott pillanatban. Hogy mindig fel lehet állni a padlóról és kialakítani új normákat, szokásokat, amik előre viszik az embert. Hogy ha nincs példa előttünk, akkor később, tetteinkkel akár mi magunk válhatunk jó példává mások számára. Hogy a legjobb megoldás a félelem ellen, ha cselekszik az ember és megy tovább előre, új célokat kijelölve magának és azokat kisebb-nagyobb lépésekben teljesítve.

Új lehetőségek, új kezdet

És mennyire érdekes az élet; éppen ma kaptam kézhez azt az oklevelet, aminek megszerzésére az utóbbi fél évben nagyon sokat készültem és tanultam. A mai naptól, 2021. március 17-től hivatalosan is gyerekjóga oktató lettem! Számomra ez az oklevél nemcsak egy papír, hanem a bizonyítéka és a szimbóluma  annak, hogy sosincs késő belekezdeni valami új dologba, ami érdekel bennünket; legyen az nyelvtanulás, egy új szakma vagy egy új hobbi. Kitartással, hittel mindent végig lehet csinálni és el lehet érni. Hálás vagyok mindenkinek, akik segítettek ezen az úton.

 

gyerekjoga; törökülés
oklevél_gyerekjoga_oktatás

Bízom benne, hogy ezzel az írásommal inspirálni tudok másokat arra, hogy a legvészterhesebb időkben se adják fel, helyette inkább próbáljanak meg előre tekinteni, és merjenek belekezdeni olyan dolgok megvalósításába, amit szívből szeretnek csinálni! A többi úgyis jön magától.

 

Szóval, nincs más hátra, mint előre. :)

  • Facebook
  • Instagram

További élménybeszámolókért és hasznos utazási tippekért, információkért kövesd Facebook és Instagram oldalam! :)

thaifold_utazas; tengerpart; hintazas; hong island

Ez is érdekelhet:

Kulisszatitkok a blogom elindulásának első évéről

Outdoor Meditation; meditáló nő a szikla tetején

Ha kiszakadnál a napi rutinból: Inspiráló könyvek belső utazáshoz

bottom of page