top of page

5+1 utazós témájú sorozat

Az utazás és az utazásról szóló könyvolvasás mellett egyre többször azt veszem észre magamon, hogy szeretek olyan sorozatokat nézni a Netflixen, HBO Go-n vagy más streaming szolgáltató oldalán, amelyek témája az utazás.  

Ezeket a sorozatokat szívesen ajánlom megnézésre, ha utazni szeretnél a világban a kanapé mellől:

1. White Lotus
white lotus_feher lotusz_sorozat.jpg

A magyarul Fehér lótusz című alkotás abszolút kedvenc és Jennifer Coolidge zseniálisan alakítja a karakterét benne, nem csoda, hogy színészi munkáját Golden Globe díjjal is jutalmazták a kritikusok. Ha csodás tájakat szeretnénk nézni és egy izgalmas, de mégis érdekes és elgondolkodtató sorozatra vágyunk, akkor ezzel nem lövünk mellé. Az HBO GO sorozat első évada a csodálatos Hawaii, míg a második évad Szicília szigetén játszódik. Már készül a 3. évad, amit állítólag Thaiföldön forgatnak.

2. Our planet
our planet_bolygonk csodai_sorozat.jpg

A világhírű David Attenborough narrációjával kísérhetjük végig bolygónk csodáit (ez a magyar címe is egyben a Netflix sorozatnak). 2019-ben mutatták be az első részeket, 2 évad készült el belőle (eddig). Az igényes és rendkívül látványos dokumentumfilm-sorozat bemutatja bolygónk természeti szépségeit, és felfedi, hogyan hat a klímaváltozás minden egyes élőlényre.

3. Dark tourist
dark tourist_sorozat.jpg

Az egyik legjobb utazós dokumentum filmsorozat a Netflixen, amelyben David Farrier új-zélandi újságíró kalauzol minket szokatlan, néha már hátborzongató turisztikai látványosságokhoz a világ különböző tájain. Személyesen nem biztos, hogy szeretnénk átélni ezeket a kalandokat, arra viszont kiválóan alkalmas a sorozat, hogy a kanapénkról ezekről a történésekről és látnivalókról is tudomást szerezzünk.

4. Street food
street food_sorozat.jpg

Ha szeretünk enni és a street food-t is szívesen kipróbáljuk, ha külföldön járunk, akkor ez a Netflix sorozat garantáltan hasznos és érdekes lesz számunkra. Az ázsiai országokba (Indonézia, Vietnám, Thaiföld, Tajvan, Japán, Dél-Korea, Fülöp-szigetek, Szingapúr és India) kalauzolva nézőként végig követhetjük a legfinomabb helyi ételek lelőhelyeit. A 30 perces részek után garantáltan megjön az étvágyunk.

5. Tales by light
tales_by_light_objektiv_mesei_sorozat.jpg

Ez is egy nagyon érdekes dokumentum filmsorozat, amelynek elkészítésében a Netflix a National Geographic és a Canon márkákkal működött együtt. Az objektív meséi 3 évada alatt különböző fotográfusok lencséjén keresztül ismerhetjük meg, milyen változatos, színes a világunk a Föld pontjain.

6. A Whitehall: Travels With My Father
Whitehall_Travels_With_My_Father_sorozat.jpg

Az 5 évadból álló, 2017-2021 között, a Netflixen vetített sorozat kiinduló pontja, hogy az akkori 28 éves brit komikus, Jack Whitehall meghívja a tipikusan otthonülős apját egy életre szóló utazásra. Természetesen mindenféle kalandba és kalamajkába keverednek, amelyből viccesebbnél viccesebb szituációk adódnak. Az első évadban Thaiföld, Kambodzsa és Vietnám országaiba utazhatunk el mi is általuk, a második évadban pedig Románia, a háború előtti Ukrajna és Törökország van soron, de a 2. epizódban Budapestről is vannak részletek. A 3-4-5. évadban az angol nyelvterületekre, mint Nyugat-Amerika, Ausztrália és az Egyesült Királyság kalauzolnak el bennünket, nézőként.

  • Facebook
  • Instagram

További élménybeszámolókért és hasznos utazási tippekért, információkért kövesd Facebook és Instagram oldalam! :)

nyitott konyv; latvanyossagok

2 sorozat nézése között jöhet
egy kis olvasás?

 

vissza a jovobe.JPG

Utazós témájú filmeket néznél inkább? 

bottom of page