Különleges bankjegyek - 1.rész

Feláldozzuk érte a szabadidőnket, hogy aztán, rögtön elkölthessük vagy félretegyük ínséges időkre. Persze van, aki inkább csak számolni szereti, és egyből megérzi a szagát, míg a másik keresi ugyan, de sosem talál belőle eleget. Van, aki két kézzel szórja, más kuporgatja és féltve őrzi. Sokak szerint ez mozgatja és teszi tönkre a világot, a közgazdászok úgy gondolják egyszer túl sok, máskor túl kevés van belőle a gazdaságban.

 

Gondolom mindenkinek evidens, hogy a pénzről van szó. Utóbbi években alakult úgy utazásaim során, hogy az adott országban, ahol nyaraltunk, 1-1 bankjegy mindig maradt nálam, így hát eltettem és hazahoztam őket magammal. Pár alkalom után már elkezdtem tudatosan figyelni rá, hogy ha van rá mód, akkor maradjon a nyaralás végén legalább egy darab legkisebb értékű bankjegyem. Sőt, egyszer egy kedves ismerősöm, aki tudott a gyűjtőszenvedélyemről, hazahozott nekem a Seychelle-szigetről egy bankjegyet és mit ad a Sors? Legközelebbi úti célom pont az afrikai luxus-szigetek lett! Szóval, azt hiszem, a vonzás törvénye tényleg működik! ;)

Folytatás még több különleges bankjegyről ezen az oldalon olvashatsz!

  • Facebook
  • Instagram

Megjegyzés: A mai árfolyam az összeállítás dátuma, azaz 2020. szeptember 25.-e szerinti állapotot tükrözi. 

1/4
Kapcsolat

Ha kérdésed van, várom leveled az alábbi e-mail cimre: petrazworld@gmail.com  

 

  • White Facebook Icon

petrazworld

Proudly created with Wix.com

A honlapon szereplő minden fotót, szöveget, tartalmat szerzői jog véd, azok másolása, felhasználása, terjesztése az oldal üzemeltetőjének tudta és engedélye nélkül tilos. Az oldalról kivezető linkek által elérhető tartalmakért a petrazworld.com nem vállal felelősséget.