Énidő és az egyedüllét fontossága

Néha az embernek szüksége van egyedüllétre. Hogy elvonuljon és csak a gondolatai között legyen. Hogy tisztázzon magában kérdéseket, érzéseket, és talán leginkább azt, ki is ő valójában és mit is szeretne az életben, az élettől. Divatosan talán ezt "énidőnek" hívják, de én ennél többnek érzem a jelentőségét.

margitsziget;japánkert;szobor
margitsziget;japánkert; tó
margitsziget;japánkert;patak

Kizárni teljesen a külvilágot és elutazni, belemerülni egy másikba: önmagunk lelki világába. Ez is olyan színes és titokzatos, mint a világ körülöttünk, de talán egy picivel még rejtélyesebb is. Felfedezni önmagunkat, az igazi, csupasz lelkünket és hazugságtól mentes tiszta érzéseinket sosem egyszerű és még kevésbé könnyű. És persze nem is megy egyik napról a másikra. Ez egy hosszú utazás...

 

Csak remélhetjük, hogy van legalább egy olyan szerettünk, barátunk vagy egy társunk, akivel megoszthatjuk legmélyebb félelmeinket, vágyainkat és bízhatunk benne annyira, hogy ha nem is lát mindent ugyanúgy, ahogy mi, mégis megért, elfogad és szeret minket olyannak, amilyenek vagyunk - minden esendőségünkkel együtt.

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

Hiszen mindannyian kapcsolódunk egymáshoz és hiszem azt, hogy a szeretet, a bizalom és az őszinteség minden akadályon képes átvezetni az embert. Csak így tanulhatunk, fejlődhetünk és lehetünk jobbak saját magunkhoz és embertársainkhoz. A természet csendjében pedig mindig van esély arra, hogy valami megszülessen bennünk, legyen ez egy felismerés vagy egy régóta érlelődő elhatározás. Mert "az idő, amit a rózsádra vesztegettél, az teszi olyan fontossá a rózsádat." (A. de Saint-Exupéry: A kis herceg)

 

Adjunk időt magunknak, és szeretteinknek - főleg ezekben a nehéz időkben. Mert akinek szerepe van az életünkben, az egész biztosan ezután is ott lesz velünk.

margitsziget;japánkert;napsugár
margitsziget;japánkert;bokor;növény
margitsziget;japánkert;könyv;egyedüllét
  • Facebook
  • Instagram

1/4
Kapcsolat

Ha kérdésed van, várom leveled az alábbi e-mail cimre: petrazworld@gmail.com  

 

petrazworld

  • White Facebook Icon

Proudly created with Wix.com

A honlapon szereplő minden fotót, szöveget, tartalmat szerzői jog véd, azok másolása, felhasználása, terjesztése az oldal üzemeltetőjének tudta és engedélye nélkül tilos. Az oldalról kivezető linkek által elérhető tartalmakért a petrazworld.com nem vállal felelősséget.