top of page

Hova utazhatunk Covid idején?

A világ legtöbb országa feloldotta a lezárásokat és újra fogadnak turistákat teszt-, vagy karanténkötelezettség nélkül. Természetesen repülőjegy-, és szállás foglalás előtt minden esetben fontos tájékozódni a belépési feltételekről, hiszen az adott ország egyik napról a másikra változtathatja a követendő szabályokat a fertőzöttség függvényében!

mauritius_tengerpart
Mauritius

Az ázsiai szigetországba korlátozás-mentesen utazhatunk, nem szükséges előzetes teszt, regisztráció-, illetve karanténkötelezettség sem. Személyes élménybeszámoló és hasznos tippek utazáshoz, illetve a sziget északi és déli részének felfedezéséhez!

naplemente_etna
Olaszország

Korlátozásmentesen utazhatunk Olaszországba, tehát nincs előzetes teszt, regisztráció-, illetve karanténkötelezettség sem. Személyes élménybeszámoló és hasznos tippek, a szicíliai Catania városába tett látogatásomról itt olvasható.

barcelona_park guell
Spanyolország

Az Európai Unióból és a Schengeni Térségből érkezők esetén nem szükséges EU digitális Covid igazolás vagy regisztráció a belépéshez. A Kanári-szigetekre, Barcelonába és Madridba jelenleg a Wizzair-rel közvetlenül utazhatunk. Személyes élménybeszámoló a barcelonai 4 napos utazásomról itt olvasható.

luxembourg_park
Luxemburg

Luxemburgba való belépésnél nincs előzetes tesztelési, sem előregisztrációs kötelezettség, vagyis szabad a belépés a nagyhercegségbe. Sajnos a Ryanair szünetelteti közvetlen járatát az országba, ezért a Luxair légitársasággal juthatunk el a luxemburgi fővárosba. Hasznos egyéb utazási információkért, tippekért olvasd el személyes élménybeszámolómat!

ciprus sziklás tengerpartja
Ciprus

A beutazásra vonatkozó koronavírus járvánnyal összefüggő korlátozásokat feloldották, tehát nem szükséges előzetes teszt, nincs regisztrációs és karantén kötelezettség sem.  A Wizzair Larnacára, míg a Ryanair Páfoszra üzemeltet közvetlen járatot Budapestről.

horvatorszag_rovinj
Horvátország

Magyar állampolgárok szabadon beléphetnek Horvátországba. A határátlépéshez nem szükséges COVID igazolvány, és nincsen teszt, valamint regisztrációs kötelezettség sem.

bazel; rajna; latkep
Svájc

Svájc megszüntetett minden korábbi teszt-, karantén és regisztrációs kötelezettséget. Hasznos utazási információkért, tippekért olvasd el ezt a blogbejegyzésemet!

santorini; feher hazak; tengerpart; görögorszag
Görögország

Megszűnt az oltási, gyógyultsági és teszt igazolások bemutatási kötelezettsége a Görögországba történő belépésnél. Nincsen regisztrációs és karantén kötelezettség sem. Görögországban csodálatosak a naplementék, nézd meg a képeket ebben a cikkemben.

mostar_bosznia-hercegovina
Bosznia-Hercegovina

Bosznia-Hercegovina megszüntette a COVID-hoz kapcsolódó belépési feltételeket az országba történő beutazáskor, illetve előzetes egészségügyi regisztrációs kötelezettség sincsen. 

stockholm belvárosa éjszaka
Svédország

Magyar állampolgár Magyarország területéről, illetve az EU/EGT tagországokból és Svájcból korlátozás nélkül beutazhat Svédországba. Tehát nincs tesztelési, regisztrációs, illetve karantén kötelezettség sem.

montenegro_sveti stefan
Montenegró

Az országba 2022. március 11. óta minden kötelezettség nélkül lehet belépni.

jordania_petra;sziklatemplom
Jordánia

Nem szükséges előzetes, sem helyszíni PCR teszt elvégzése, függetlenül az oltottságtól.  Feltétel, hogy olyan egészségbiztosításunk legyen, amely az esetleges COVID-ellátás költségeit fedezi, illetve regisztrálni kell ezen a honlapon.

costa rica_tukán
Costa Rica

Nincs karantén-, sem teszt kötelezettség. Az országba Lufthansa, LOT, Finnair, British Airways vagy akár a Turkish Airlines járatával is eljuthatunk. 

dominikai köztársaság; naplemente
Dominikai Köztársaság

Az országban 2022. április 23- tól nincsenek hatályban a járvánnyal összefüggő utazási korlátozások. Az általános beutazási feltételek teljesítésekor szabadon be lehet utazni, a belépésnek nem feltétele negatív teszt, oltási igazolvány vagy egyéb a Covid-19 járvánnyal összefüggő orvosi vagy egyéb hatósági igazolás. Az európai hagyományos repülőtársaságokon (British Airways, Lufthansa) kívül a Turkish Airlines is közlekedtet járatot az országba. 

Anse Lazio_Praslin; seychelle-szigetek
Seychelle-szigetek

Az ország minden turistát fogad karantén-kötelezettség nélkül, ugyanakkor egyes utasokon véletlenszerű rutin orvosi vizsgálatot végezhetnek. A Qatar Airways, az Emirates, az Aeroflot, az Ethiad és a Turkish Airlines is közlekedik a szigetekre. Az aktuális, illetve az utazás előtti hasznos infókért, illetve élménybeszámolóért kattints! 

kenya; zsiraf; szafari
Kenya

Utazás lehetséges az összes nagy légitársasággal. Úti élménybeszámolóért kattints ide, hasznos infókat pedig itt találsz utazás előtt. 

pearl_doha_madartavlatbol
Doha, Katar

Katar megnyitotta kapuit minden turista előtt, oltottságtól függetlenül. Közvetlenül, 5 óra alatt a Qatar Airways járatával juthatunk el Dohába. Az aktuális, utazás előtti hasznos infókért, illetve élménybeszámolóért kattints! 

maldiv_naplemente; tengerpart
Maldív-szigetek

Az országba történő belépéshez nem szükséges az oltási igazolvány bemutatása, az utazást megelőző PCR vagy antigén teszt, a helyszínen sem. Az országba való beutazás és az országból való kiutazás előtti 96 órában viszont mindenki számára kötelező az Utazási Egészségügyi Nyilatkozat kitöltése és feltöltése az Imuga kormányzati weboldalra. Továbbá a turista vízumhoz szükség van 30 napon belüli dátumra szóló retúr repülőjegyre, a szállásfoglalás visszaigazolására, illetve viszautazástól számított legalább még 6 hónapig érvényes útlevélre. Utazhatunk a Qatar Airways, Emirates, Turkish Airlines vagy a Lufthansa járataival is. Kattints a hasznos infókért és élménybeszámolóért!

egyiptom_gizai piramisok
Egyiptom

2022. június 17. óta megszűnt az előzetes teszt vagy regisztrációs kötelezettség, valamint karantén kötelezettség sincsen. Budapestről az Egyptair közvetlen járatot üzemeltet heti egyszer Hurghada-ba, és Kairóba, de a Qatar Airways-zel is eljuthatunk a fővárosba, illetve Alexandriába dohai átszállással. 

mexikó_piramis
Mexikó

Nincs teszt-, vagy karanténkötelezettség érkezéskor, az egyedüli szabály, hogy érezd jól magad! Utazás lehetséges a KLM - Air France, a British Airways, a Lufthansa vagy a United Airlines járataival. 

zanzibar_napernyo; tengerpart
Zanzibár, Tanzánia

Tanzániába és Zanzibárra nem szükséges teszt előzetesen, és karanténkötelezettség sincsen. Az országba való belépéskor a határőrök szúrópróbaszerűen és díjmentesen antigéntesztet végezhetnek az utazókon. Utazhatunk a Qatar Airways, Lufthansa  és Emirates járatával is. Hasznos infókért és élménybeszámolóért kattints!

dubaj_burj-al-arab; egyesült arab emiratusok
Dubaj

Budapestről az Emirates vagy a Wizzair járatával 5 óra alatt a napsütésben lehetünk, és előzetesen regisztrálni sem kell. 

  • Facebook
  • Instagram

Lista frissítésének utolsó időpontja: 2023. augusztus 28.

További élménybeszámolókért és hasznos utazási tippekért, információkért kövesd Facebook és Instagram oldalam! :)

bottom of page