Hova utazhatunk Covid idején?

Egyre több olyan ország van, ahova már anélkül utazhatunk, hogy indulás előtt tesztelésre lenne szükség vagy megérkezéskor kötelezően karanténba kellene vonulni. Ha stresszmentesen szeretnél külföldre utazni, akkor ajánlom figyelmedbe a lenti listában szereplő országokat!

Természetesen repülőjegy-, és szállás foglalás előtt minden esetben fontos tájékozódni a belépési feltételekről, hiszen az adott ország egyik napról a másikra változtathatja a követendő szabályokat a fertőzöttség függvényében!

Megjegyzés: Hazaérkezéskor már nem szükséges karanténba vonulnia senkinek, függetlenül az oltottsági állapotától.

barcelona_cover image_park guell.jpg
Spanyolország

Ha érvényes EU digitális Covid igazolással (vagy azzal egyenértékű igazolással) rendelkezik a beutazó, akkor az útiokmányon kívül semmilyen más dokumentumra, előzetes regisztrációra nincsen szükség. A Kanári-szigetekre, Barcelonába és Madridba jelenleg a Wizzair-rel közvetlenül utazhatunk. Személyes élménybeszámoló a barcelonai 4 napos utazásomról itt olvasható.

maldiv_naplemente_jo.jpg
Maldív-szigetek

Május 5-től nem szükséges PCR teszt az országba való beutazáshoz. A PCR teszt bemutatása alóli mentesség feltétele az oltási igazolás bemutatása. A teljes átoltottság után két hétnek kell telnie. Ha e feltételek nem teljesülnek, akkor szükséges 96 órával az indulás előtt végzett negatív eredményű PCR teszt. Minden utasnak kell regisztrálnia utazás előtt 72 órával az alábbi linken keresztül. Továbbá a turista vízumhoz szükség van 30 napon belüli dátumra szóló retúr repülőjegyre, a szállásfoglalás visszaigazolására, illetve viszautazástól számított legalább még 6 hónapig érvényes útlevélre. Utazhatunk a Qatar Airways, Emirates, Turkish Airlines vagy a Lufthansa járataival is. Kattints a hasznos infókért és élménybeszámolóért!

cover_photo_bazel.jpg
Svájc

Svájc 2022. február 17-től megszüntetett minden korábbi teszt-, karantén és regisztrációs kötelezettséget. Hasznos utazási információkért, tippekért olvasd el ezt a blogbejegyzésemet!

Anse Lazio_Praslin_jo.jpg
Seychelle-szigetek

Az ország minden turistát fogad karantén-kötelezettség nélkül, amennyiben min. 3x van beoltva vagy az utazást megelőző 2-12 hétben átesett a COVID fertőzésen vagy indulás előtt 72 órában elvégzett PCR tesztünk eredménye negatív. Az eredményt és egyéb adatokat ezen a linken keresztül kell feltölteni a Seychelle-i Health Travel Authorization részére. Akik megkapták a COVID-19 elleni védőoltás mindkét adagját, azoknak is szükséges a 72 óránál nem régebbi negatív PCR teszt bemutatása. A Qatar Airways, az Emirates, az Aeroflot, az Ethiad és a Turkish Airlines is közlekedik a szigetekre. Az aktuális, utazás előtti hasznos infókért, illetve élménybeszámolóért kattints! 

pearl_doha_madartavlatbol_jo.jpg
Doha, Katar

Katar megnyitotta kapuit azon turisták előtt, akik teljes átoltottsággal  bírnak, viszont minden, Magyarországról Katarba érkező személy, életkorától függetlenül köteles a Katarba történő belépést megelőző 48 órán belül PCR tesztet végezni és a negatív eredményt Katarba való belépéskor angol nyelven bemutatni. Utazás előtt ezen az oldalon kell regisztrálni leaglább 72 órával érkezés előtt. Közvetlenül, 5 óra alatt a Qatar Airways járatával juthatunk el Dohába Az aktuális, utazás előtti hasznos infókért, illetve élménybeszámolóért kattints! 

luxembourg_park.jpg
Luxemburg

Luxemburgba való belépésnél nincs előzetes tesztelési, sem előregisztrációs kötelezettség, vagyis szabad a belépés a nagyhercegségbe. Hasznos utazási információkért, tippekért olvasd el személyes élménybeszámolómat!

jordania_petra.jpg
Jordánia

Nem szükséges előzetes, sem helyszíni teszt elvégzése, függetlenül az oltottságtól. . Továbbá feltétel, hogy olyan egészségbiztosításunk legyen, amely az esetleges COVID-ellátás költségeit fedezi, illetve regisztrálni kell ezen a honlapon.

dubaj_burj-al-arab.jpg
Dubaj

Budapestről az Emirates vagy a Wizzair járatával 5 óra alatt a napsütésben lehetünk, ráadásul a teljes átolottsággal rendelkezőknek megszűnt a tesztelési kötelezettség (oltatlanoknál 48 órával indulás előtti PCR teszt elvégzése szükséges) és előzetesen regisztrálni sem kell. 

kenya.jpg
Kenya

1 db mintavételtől számítva 72 óránál nem régebbi negatív PCR teszt felmutatása szükséges, akik nem rendelkeznek védettségi igazolvánnyal. Utazás lehetséges az összes nagy légitársasággal. A védettségi igazolvánnyal nem rendelkező személyeket ezen kívül megérkezéskor a reptéren rapid antigén tesztnek vetik alá, melynek költsége 30 USD. Regisztrálni utazás előtt ezen az oldalon szükséges. Úti élménybeszámolóért kattints ide, hasznos infókat pedig itt találsz utazás előtt. 

zanzibar_napernyo_jo.jpg
Zanzibár, Tanzánia

Tanzániába és Zanzibárra oltási igazolvánnyal, annak hiányában pedig az indulást megelőző maximum 72 óránál nem régebbi negatív PCR teszttel lehet beutazni.

Az oltási igazolványnak bizonyítani kell, hogy birtokosa legalább 14 nappal az érkezés előtt megkapta az adott oltásból a szükséges dózist.

Szükséges továbbá 24 órával az érkezés előtt a Traveler's Surveillance Form-ot online kitölteni. Utazhatunk a Qatar Airways, Lufthansa  és Emirates járatával is. Hasznos infókért és élménybeszámolóért kattints!

costa rica_tukán.jpg
Costa Rica

Nincs karantén-, sem teszt kötelezettség. Az országba Lufthansa, LOT, Finnair, British Airways vagy akár a Turkish Airlines járatával is eljuthatunk. 

dominikai köztársaság.jpg
Dominikai Köztársaság

A dominikai kormány eltörölte a teszt- és karanténkötelezettséget, amennyiben teljes átoltottsággal rendelkezünk. A repülőtéren szúrópróba szerűen végeznek PCR tesztet a beutazókon, de a teljes átoltottsággal bírók mentesülnek ez alól. Akiknél tüneteket észlelnek, azokat elkülönítik és házi karanténba helyezik. Regisztrálni szükséges ezen a linken keresztül. Az európai hagyományos repülőtársaságokon (British Airways, Lufthansa) kívül a Turkish Airlines is közlekedtet járatot az országba. 

ciprus.jpg
Ciprus

2 oltással rendelkező utasnak nem szükséges előzetes teszt, csak az EU Covid igazolás bemutatása (2.oltástól sámitott 9 hónapon belül érvényes), különben viszont az utazás megkezdése előtti 72 órában készült negatív PCR teszt eredménnyel lehet beutazni.  A Wizzair Larnacára, míg a Ryanair Páfoszra üzemeltet közvetlen járatot Budapestről.

mostar_bosznia-hercegovina.jpg
Bosznia-Hercegovina

Külföldiek akkor léphetnek be Bosznia-Hercegovinába, amennyiben az alábbi 4 feltétel egyikének megfelelnek: 

  • a határt átlépni kívánó személy európai országok esetén 48, más államokból jövő 72 óránál nem régebbi negatív PCR-tesztet,

  • antigén gyorstesztet mutat be a SARS-CoV-2 vírusra; 

  • bizonyítani tudja, hogy COVID-19 ellen be van oltva és a második (vagy egydózisú oltóanyag esetén az egyetlen) oltást követően minimum 14 nap, de maximum 9 hónap; 

  • orvosi igazolása van arról, hogy az elmúlt 14-180 napos időszakban átesett és kigyógyult a vírusfertőzésből.

stockholm.jpg
Svédország

Magyar állampolgár 2022. február 9-től Magyarország területéről, illetve az EU/EGT tagországokból és Svájcból korlátozás nélkül beutazhat Svédországba. Tehát nincs tesztelési, regisztrációs, illetve karantén kötelezettség sem.

montenegro_sveti stefan.jpg
Montenegró

Az országba március 11-től minden kötelezettség nélkül lehet belépni.

egyiptom_gizai piramisok.jpg
Egyiptom

Valamennyi utas egy 72 óránál nem régebbi negatív PCR teszt vagy vagy 24 óránál nem régebbi antigén teszt bemutatásával léphet be Egyiptomba. Budapestről az Egyptair közvetlen járatot üzemeltet heti egyszer Hurghada-ba, és Kairóba, de a Qatar Airways-zel is eljuthatunk a fővárosba, illetve Alexandriába dohai átszállással. 

mexikó_piramis.jpg
Mexikó

Nincs teszt-, vagy karanténkötelezettség érkezéskor, az egyedüli szabály, hogy érezd jól magad! Utazás lehetséges a KLM - Air France, a British Airways, a Lufthansa vagy a United Airlines járataival. 

santorini.jpg
Görögország

Megszűnt az oltási, gyógyultsági és teszt igazolások bemutatási kötelezettsége a Görögországba történő belépésnél. Zárt helyeken, így a repülőgépen, illetve a repülőtér területén a maszk viselése továbbra is kötelező. Nincsen regisztrációs és karantén kötelezettség sem. Görögországban csodálatosak a naplementék, nézd meg a képeket ebben a cikkemben.

horvatorszag_rovinj.jpg
Horvátország

Magyar állampolgárok szabadon beléphetnek Horvátországba. A határátlépéshez nem szükséges COVID igazolvány, és nincsen teszt, valamint regisztrációs kötelezettség sem.

  • Facebook
  • Instagram

Lista frissítésének utolsó időpontja: 2022. május 13.

Seychelle-szigetek
Tengerpartok bemutatása, beutazási tippek, hasznos információk

Anse Lazio_Praslin_jo.jpg

Nyaralás a Maldív-szigeteken
Hasznos információk a beutazáshoz

maldiv_petrazworld_4.jpg
Seychelle szigetek, La Digue, naplemente
zanzibar_heart_jo
Brunszvik-kastély, Martonvásár
Szingapúr éjjel
Krakkó főtere
1/4