Hova utazhatunk Covid idején?

Vannak országok, ahova jelenleg anélkül utazhatunk, hogy megérkezéskor kötelezően karanténba kellene vonulnunk. Sőt, egyes országok még negatív PCR tesztet sem kérnek belépéskor. Ha már nagyon szeretnél külföldre utazni a COVID idején, akkor ajánlom a lenti listában szereplő országokat figyelmedbe!

Természetesen repülőjegy-, szállás foglalás előtt minden esetben fontos tájékozódni a belépési feltételekről, hiszen az adott ország egyik napról a másikra változtathatja a követendő szabályokat a fertőzöttség függvényében!

Megjegyzés: Hazaérkezéskor továbbra is érvényes a 10 napos karantén kötelezettség, amelyet 2 db, 48 órás különbséggel elvégzett, negatív PCR teszttel lehet kiváltani.

Zanzibár, Tanzánia

Zanzibár is azon kevés helyek egyike, ahol teljes teszt- és karanténkötelezettség nélkül élvezhető a nyaralás. Igaz, a helyi egészségügyi állapotok egyáltalán nem európai színvonalúak, tehát érdemes olyan utasbiztosítást kötni, amely fedezi az esetleges megbetegedés költségeit. Utazhatunk a Qatar Airways, Emirates, Lufthansa vagy a British Airways járatával is. Hasznos infók és élménybeszámolóért kattints!

Seychelle-szigetek

2021. január 20-tól azok a beutazók, akik hivatalos papírral igazolni tudják, hogy megkapták a COVID-19 elleni védőoltás mindkét adagját és érkezéskor bemutatnak egy 72 óránál nem régebbi negatív PCR tesztet, karanténkötelezettség nélkül élvezhetik a Seychelle-szigetek páratlan szépségét. Utazhatunk a Qatar Airways, Emirates, Lufthansa vagy a British Airways járatával is. Hasznos infókért és élménybeszámolóért kattints! Figyelem: A védőoltás hiányában viszont magyarok még nem léphetnek be az országba. 

Tenerife, Spanyolország

72 óránál nem régebbi negatív COVID teszttel lehet belépni Spanyolország és a Kanári-szigetek területére, illetve előzetes online regisztráció szükséges. Karanténkötelezettség nincsen. A szigetek között eltérő lehet az éjszakai kijárási korlátozás mértéke és időtartama. Jelenleg Lufthansa üzemeltet járatot Tenerifére, de Madridba a KLM járatával is eljuthatunk, onnan pedig Ibéria gépével tovább utazhatunk a Kanári-szigetekre. (Fotó: utazaskatalogus.hu)

Maldív-szigetek

Utazhatunk a luxus resortokra és egyes lakott szigetekre is, mindössze 1 db negatív PCR tesztet kell bemutatnunk érkezéskor, amely 96 óránál nem régebbi keltezésű. Szükséges még egy QR kódos regisztráció is az utazás előtt. Utazhatunk a Qatar Airways, Emirates, Lufthansa vagy a British Airways járatával is. Hasznos infók itt olvashatók, az élménybeszámolóért pedig kattints!

Kenya

A kenyai Egészségügyi Minisztérium által közzétett lista alapján Magyarországról érkező állampolgárok mentesülnek a karanténkötelezettség alól az afrikai országba való belépésnél. Mindössze 1 db 96 óránál nem régebbi negatív PCR teszt felmutatása szükséges és az eredmény feltöltése egy ún. PanaBIOS rendszerbe. A rendszer generál egy ún. travel code-ot (TC), amelyet a belépésnél a hatóságok kérhetnek. A reptéren testhőmérséklet mérés lehetséges. Utazás a fentebb felsorolt légitársaságokkal. Úti élménybeszámolóért kattints ide, hasznos infókat pedig itt találsz utazás előtt.

Dubaj

Budapestről az Emirates járatával 5 óra alatt a napsütésben lehetünk, ráadásul elég egy 96 órával előbb készült negatív COVID teszt. Érkezéskor azért még egyszer letesztelnek minket, az eredményt addig a szállodai szobában kell megvárni, de negatív eredmény esetén szabad a mozgás és az éttermek, bárok is nyitva vannak! Ha csak átutazóként vagyunk Dubajban, tranzit utasként nem tesztelnek minket a repülőtéren még egyszer! (Fotó: Dubai DTCM)

Mexikó

Akárcsak Zanzibár esetében, itt sincs teszt-, vagy karanténkötelezettség érkezéskor, az egyedüli szabály, hogy érezd jól magad! Utazás lehetséges a Lufthansa vagy a British Airways járataival is. (Fotó: hellovilag.hu)

Dominikai Köztársaság

A dominikai kormány eltörölte a teszt- vagy karanténkötelezettséget, mindössze lázmérés történik a repülőtéren. Akiknél tüneteket észlelnek, azokat elkülönítik és átadják őket a hatóságoknak. Az európai hagyományos repülőtársaságokon (British Airways, Lufthansa) kívül a Turkish Airlines is közlekedtet járatot a Dominikai köztársaságba. (Fotó: kulturpart.hu)

Egyiptom

Egyiptom valamennyi repülőterére érkező utas köteles 72 óránál nem régebbi negatív PCR tesztet bemutatni. Kivétel: 6 év alatti gyermekek. Sharm el Sheikh, Hurghada, Taba és Marsa Alam repülőterein lehetőség van az érkezés után elvégezni a PCR tesztet 30 USD áron. Az eredmény megérkezéséig karanténban kell maradni a hotelben, esetleges pozitív eredmény esetén szintén karanténban, a hotelben kell eltölteni a gyógyulásig hátralévő időt. Budapestről az Egyptair közvetlen járatot üzemeltet heti egyszer Hurghada-ba, és kétszer Kairóba. (Fotó:turizmus.com)

Costa Rica

Légi úton érkező utasoknak nincs karanténkötelezettségük. A reptéren lázmérés van és be kell mutatni érvényes utasbiztosítást, amely fedezi az esetleges Covid fertőzés során felmerülő költségeket. Az országba Lufthansa, LOT, Finnair vagy akár a Turkish Airlines járatával is eljuthatunk. (Fotó: fodors.com)

Montenegró

2021. január 12-től nincs teszt-, sem karaténkötelezettség az országba való belépéskor, ugyanakkor szigorú járványügyi korlátozások vannak még érvényben. Ezekről bővebb infó a Konzuli Szolgálat honlapján olvasható. Fontos, hogy a szárazföldi megközelítés esetén tájékozódjunk a tranzit országok be- és kilépési feltételeiről is és érvényes útlevél legyen nálunk! A képen Sveti Stefan szigete látható.

Bosznia-Hercegovina

Ugyan teszt- és karantén kötelezettség nincsen az országba belépéskor, viszont a magyar állampolgároktól egy 48 óránál nem régebbi, negatív PCR koronavírus-teszt bemutatását kérik, illetve érvényes útlevelet kell felmutatni a hatóságoknak (kilépéstől számítva az útlevélnek még 90 napig érvényesnek kell lennie). A jó hír, hogy nyitva vannak az üzletek, bárok, éttermek - természetesen maszk viselete kötelező mindenhol. Fontos, hogy szárazföldi megközelítés esetén tájékozódjunk a tranzit országok be- és kilépési feltételeiről! A képen Mostar hídja látható.

  • Facebook
  • Instagram

Lista összeállításának időpontja: 2021. jan. 11.    Utolsó frissítés: 2021. jan. 21.

1/4
Kapcsolat

Ha kérdésed van, várom leveled az alábbi e-mail cimre: petrazworld@gmail.com  

 

  • White Facebook Icon

petrazworld

Proudly created with Wix.com

A honlapon szereplő minden fotót, szöveget, tartalmat szerzői jog véd, azok másolása, felhasználása, terjesztése az oldal üzemeltetőjének tudta és engedélye nélkül tilos. Az oldalról kivezető linkek által elérhető tartalmakért a petrazworld.com nem vállal felelősséget.