top of page

Hova utazhatunk Covid idején?

A világ legtöbb országa feloldotta a lezárásokat és újra fogadnak turistákat teszt-, vagy karanténkötelezettség nélkül. Bizonyos helyeken azért lehetnek még érvényben előregisztrációs vagy maszk hordási kötelezettségek. Természetesen repülőjegy-, és szállás foglalás előtt minden esetben fontos tájékozódni a belépési feltételekről, hiszen az adott ország egyik napról a másikra változtathatja a követendő szabályokat a fertőzöttség függvényében!

Megjegyzés: Hazaérkezéskor nem szükséges karanténba vonulnia senkinek, függetlenül az oltottsági állapotától.

mauritius_tengerpart_fb cover.jpg
Mauritius

Az afrikai szigetországba korlátozásmentesen utazhatunk, nem szükséges előzetes teszt, regisztráció-, illetve karanténkötelezettség sem. Személyes élménybeszámoló és hasznos tippek utazáshoz, illetve a sziget északi és déli részének felfedezéséhez!

naplemente_etna_2.jpg
Olaszország

2022. június 1. óta korlátozásmentesen utazhatunk Olaszországba, tehát nincs előzetes teszt, regisztráció-, illetve karanténkötelezettség sem. A tömegközlekedési eszközökön viszont kérhetik az FFP2-es maszk használatát. Személyes élménybeszámoló és hasznos tippek, a szicíliai Catania városába tett látogatásomról itt olvasható.

barcelona_cover image_park guell.jpg
Spanyolország

Az Európai Unióból és a Schengeni Térségből érkezők esetén nem szükséges EU digitális Covid igazolás vagy regisztráció a belépéshez. A Kanári-szigetekre, Barcelonába és Madridba jelenleg a Wizzair-rel közvetlenül utazhatunk. Személyes élménybeszámoló a barcelonai 4 napos utazásomról itt olvasható.

luxembourg_park.jpg
Luxemburg

Luxemburgba való belépésnél nincs előzetes tesztelési, sem előregisztrációs kötelezettség, vagyis szabad a belépés a nagyhercegségbe. Sajnos a Ryanair szünetelteti közvetlen járatát az országba, ezért a Luxair légitársasággal juthatunk el a luxemburgi fővárosba. Hasznos egyéb utazási információkért, tippekért olvasd el személyes élménybeszámolómat!

ciprus.jpg
Ciprus

Június 1-től a beutazásra vonatkozó koronavírus járvánnyal összefüggő korlátozásokat feloldották, tehát nem szükséges előzetes teszt, nincs regisztrációs és karantén kötelezettség sem.  A Wizzair Larnacára, míg a Ryanair Páfoszra üzemeltet közvetlen járatot Budapestről.

horvatorszag_rovinj.jpg
Horvátország

Magyar állampolgárok szabadon beléphetnek Horvátországba. A határátlépéshez nem szükséges COVID igazolvány, és nincsen teszt, valamint regisztrációs kötelezettség sem.

cover_photo_bazel.jpg
Svájc

Svájc 2022. február 17-től megszüntetett minden korábbi teszt-, karantén és regisztrációs kötelezettséget. Hasznos utazási információkért, tippekért olvasd el ezt a blogbejegyzésemet!

santorini.jpg
Görögország

Megszűnt az oltási, gyógyultsági és teszt igazolások bemutatási kötelezettsége a Görögországba történő belépésnél. Nincsen regisztrációs és karantén kötelezettség sem. A maszk viselése továbbra is kötelező a tömegközlekedési eszközökön és az egészségügyi intézményekben.  Görögországban csodálatosak a naplementék, nézd meg a képeket ebben a cikkemben.

mostar_bosznia-hercegovina.jpg
Bosznia-Hercegovina

Bosznia-Hercegovina megszüntette a COVID-hoz kapcsolódó belépési feltételeket az országba történő beutazáskor, illetve előzetes egészségügyi regisztrációs kötelezettség sincsen. Ugyanakkor a turisták beutazásáról és tartózkodásáról szóló regisztrációval kapcsolatos szabályozás szerint az országba beutazó külföldieknek 48 órán belül be kell jelentkezniük a helyi hatóságoknál.

stockholm.jpg
Svédország

Magyar állampolgár 2022. február 9-től Magyarország területéről, illetve az EU/EGT tagországokból és Svájcból korlátozás nélkül beutazhat Svédországba. Tehát nincs tesztelési, regisztrációs, illetve karantén kötelezettség sem.

montenegro_sveti stefan.jpg
Montenegró

Az országba 2022. március 11. óta minden kötelezettség nélkül lehet belépni.

jordania_petra.jpg
Jordánia

Nem szükséges előzetes, sem helyszíni PCR teszt elvégzése, függetlenül az oltottságtól.  Feltétel, hogy olyan egészségbiztosításunk legyen, amely az esetleges COVID-ellátás költségeit fedezi, illetve regisztrálni kell ezen a honlapon.

costa rica_tukán.jpg
Costa Rica

Nincs karantén-, sem teszt kötelezettség. Az országba Lufthansa, LOT, Finnair, British Airways vagy akár a Turkish Airlines járatával is eljuthatunk. 

dominikai köztársaság.jpg
Dominikai Köztársaság

A dominikai kormány eltörölte a teszt- és karanténkötelezettséget, amennyiben teljes átoltottsággal rendelkezünk. A repülőtéren szúrópróba szerűen végeznek PCR tesztet a beutazókon, de a teljes átoltottsággal bírók mentesülnek ez alól. Akiknél tüneteket észlelnek, azokat elkülönítik és házi karanténba helyezik. Regisztrálni szükséges ezen a linken keresztül. Az európai hagyományos repülőtársaságokon (British Airways, Lufthansa) kívül a Turkish Airlines is közlekedtet járatot az országba. 

Anse Lazio_Praslin_jo.jpg
Seychelle-szigetek

Az ország minden turistát fogad karantén-kötelezettség nélkül, amennyiben min. 3x van beoltva vagy az utazást megelőző 2-12 hétben átesett a COVID fertőzésen vagy indulás előtt 72 órában elvégzett PCR tesztünk vagy 24 óránál nem régebbi negatív Rapid Antigén tesztünk eredménye negatív. Az eredményt és egyéb adatokat ezen a linken keresztül kell feltölteni a Seychelle-i Health Travel Authorization részére.  A Qatar Airways, az Emirates, az Aeroflot, az Ethiad és a Turkish Airlines is közlekedik a szigetekre. Az aktuális, illetve az utazás előtti hasznos infókért, illetve élménybeszámolóért kattints! 

kenya.jpg
Kenya

1 db, az indulástól számítva 72 óránál nem régebbi negatív, angol nyelvű PCR teszt felmutatása szükséges, akik nem rendelkeznek védettségi igazolvánnyal. Utazás lehetséges az összes nagy légitársasággal. A védettségi igazolvánnyal nem rendelkező személyeket ezen kívül megérkezéskor a reptéren rapid antigén tesztnek vetik alá, melynek költsége 30 USD. Regisztrálni utazás előtt ezen az oldalon szükséges. Karanténkötelezettség nincsen. Úti élménybeszámolóért kattints ide, hasznos infókat pedig itt találsz utazás előtt. 

pearl_doha_madartavlatbol_jo.jpg
Doha, Katar

Katar megnyitotta kapuit azon turisták előtt, akik teljes átoltottsággal  bírnak, viszont minden, Magyarországról Katarba érkező személy, életkorától függetlenül köteles a Katarba történő belépést megelőző 48 órán belül PCR tesztet végezni és a negatív eredményt Katarba való belépéskor angol nyelven bemutatni. Utazás előtt ezen az oldalon kell regisztrálni leaglább 72 órával érkezés előtt. Közvetlenül, 5 óra alatt a Qatar Airways járatával juthatunk el Dohába. Az aktuális, utazás előtti hasznos infókért, illetve élménybeszámolóért kattints! 

maldiv_naplemente_jo.jpg
Maldív-szigetek

2022. május 5-től nem szükséges PCR teszt az országba való beutazáshoz. Minden utasnak kell regisztrálnia érkezés előtt 48 órával az alábbi linken keresztül. Továbbá a turista vízumhoz szükség van 30 napon belüli dátumra szóló retúr repülőjegyre, a szállásfoglalás visszaigazolására, illetve viszautazástól számított legalább még 6 hónapig érvényes útlevélre. Utazhatunk a Qatar Airways, Emirates, Turkish Airlines vagy a Lufthansa járataival is. Kattints a hasznos infókért és élménybeszámolóért!

egyiptom_gizai piramisok.jpg
Egyiptom

2022. június 17. óta megszűnt az előzetes teszt vagy regisztrációs kötelezettség, valamint karantén kötelezettség sincsen. Budapestről az Egyptair közvetlen járatot üzemeltet heti egyszer Hurghada-ba, és Kairóba, de a Qatar Airways-zel is eljuthatunk a fővárosba, illetve Alexandriába dohai átszállással. 

mexikó_piramis.jpg
Mexikó

Nincs teszt-, vagy karanténkötelezettség érkezéskor, az egyedüli szabály, hogy érezd jól magad! Utazás lehetséges a KLM - Air France, a British Airways, a Lufthansa vagy a United Airlines járataival. 

zanzibar_napernyo_jo.jpg
Zanzibár, Tanzánia

Tanzániába és Zanzibárra oltási igazolvánnyal, annak hiányában pedig az indulást megelőző maximum 72 óránál nem régebbi negatív PCR teszttel lehet beutazni.

Az oltási igazolványnak bizonyítani kell, hogy birtokosa legalább 14 nappal az érkezés előtt megkapta az adott oltásból a szükséges dózist.

Szükséges továbbá 24 órával az érkezés előtt a Traveler's Surveillance Form-ot online kitölteni. Utazhatunk a Qatar Airways, Lufthansa  és Emirates járatával is. Hasznos infókért és élménybeszámolóért kattints!

dubaj_burj-al-arab.jpg
Dubaj

Budapestről az Emirates vagy a Wizzair járatával 5 óra alatt a napsütésben lehetünk, és előzetesen regisztrálni sem kell. 

  • Facebook
  • Instagram

Lista frissítésének utolsó időpontja: 2023. január 27.

További élménybeszámolókért és hasznos utazási tippekért, információkért kövesd Facebook és Instagram oldalam! :)

bottom of page