top of page
  • Szerző képeSzabó Petronella

Felhők a repülőgép ablakából

A repülésben leginkább azt élvezem, hogy a repülőgépből kitekintve a felhőket felülről nézhetem. Képes vagyok tényleg órákig bámulni őket és azokat az érdekes alakzatokat, amelyek belőlük születnek. Sokszor játszok olyat, hogy mindenféle alakzatokat képzelek bele a felhőkbe és történeteket szövök róluk. Mindenesetre egy hosszú repülőút során egész jó időtöltés tud lenni. Hát még akkor, ha egy másik repülőgépet pillantok meg a távolban, vagy részese lehetek egy napfelkeltének / naplementének.


Ezeket a pillanatokat, ha módom van rá, igyekszem megörökíteni. Egyszer eljátszottam a gondolattal, hogy a képekből akár kiállítást is lehetne szervezni. Addig is; íme a legjobb felhős fotókból készült válogatás.


Budapest

Budapest és a Margit-sziget a felhők alatt
Budapest és a Margit-sziget a felhők alatt

London felé tartva a repülőgép pont Budapest felett szállt el, így a felhőkkel együtt a Margit-szigetet is sikerült lencsevégre kapnom. Gyönyörű volt fővárosunkat a magasból látni! A felhők apró bárányokként ugrándoztak a sziget és a Duna felett, szinte érezhető volt a város reggeli álmossága.


Hamburg

Hamburgból hazafelé tartva
Hamburgból hazafelé tartva

Egyik barátnőmet látogattam meg egy hosszú hétvégére Hamburgban. Hazafelé jövet, felszállás után elrendezkedtem és ahogy kinéztem az ablakon, ez a csodálatos látvány fogadott. Sokszor annyira erősen süt a Nap, hogy a fehér felhőkről visszaverődve a fénye szintje elvakítja az embert. Itt szerencsém volt, hogy már hátrahagytuk az égitestet, így csodálatos megvilágításban láthattam a felhők puha takaróját az égen.


Málta

Felhők Málta szigete felett
Felhők Málta szigete felett

Ezt a képet azért szeretem nagyon, mert a felhők formája annyira amorf, hogy bármilyen alakzatot bele lehet képzelni, csak a fantáziánk szab határt. Közben pedig szépen látszik, hogy az egyszerű földterületek is milyen más képet mutathatnak felülnézetből. Akárcsak egy óriási toldozott-foltozott takaró! Közben a horizont felett pedig a kék ég és a csodálatos világűr! Itt éppen Máltáról tartottunk hazafelé.


Ausztrália

Ausztrália végtelen földje és a felhők
Ausztrália végtelen földje és a felhők

Ausztrália felett repülni önmagában csodálatos élmény volt, hát még amikor megláttam, hogy a felhők mint kis katonák sorakoznak egymás mellett és mintha kísérnének minket az utunkon! A napsütésnek köszönhetően a földre vetült árnyékuk még egy plusz csavar volt az elkapott fotón!


Új-Zéland

Napfelkelte útban Új-Zéland felé
Napfelkelte útban Új-Zéland felé

Új-Zéland szigetét elérve, ebben a gyönyörű hajnali napfelkeltében lehetett részem utas-társaimmal. Csodálatos volt látni, ahogy a nap sugarai megcsillantak a felhőkön. Emlékszem, akkor már szó szerint 24 órája utaztunk és nagyon fáradtak voltunk, de ez az élmény annyira feltöltött minket, hogy utána mosolyogva szálltunk le a repülőgépről.


További élménybeszámolókért és hasznos utazási tippekért, információkért kövesd Facebook és Instagram oldalam! :)

106 megtekintés0 hozzászólás

Friss bejegyzések

Az összes megtekintése
bottom of page